Friday, October 18, 2013

kini... yang sah buatmu.

assalamualaikum.

baru sekarang dapat chance hapdeting belog ni. 
entri yang terlewat. huihuihui

alhamdulillah... kini ai bergelar puan lula. ooopppsss name glemer. the real is mrs.alif.
after 10 years know each other...
last 30 ogos 2013, dengan sekali lafaz, ai sah menjadi isteri kepada suamiku... 
--> apakah perasaan few hours sebelum ijab kabul berlangsung? 
nebes u nebes. unexpress feeling. mixing. 
--> apakah perasaan setelah di ijab kabul?
yeayyy happy. alhamdulillah. tapi bile kene bace lafaz sakinah groom-ayah-emak-bride... sebak. korang kawen nanti kalau kene bace... menitik nitik air mate tau. *cover sikit kalau teringat oops messy make up* heheeee


genggaman tangan ayah seumpama penyerahan tanggungjawab yang sangat berat
kepada dia, suami ku - menantu lelaki ayah.

alhamdulillah.. kini yang sah buatmu. feeling blessed. barakah di atas pernikahan ini.
syukur Allah panjangkan usia kita. panjangkan jodoh kita. bersatu dengan satu lafaz nikah.

mak ayah. terima kasih yang tidak terhingga membesarkan along selame ni. walau along bukan lah 
yang terlampau suke bermanja di depan kalian *hatikering* tapi kalian tahu along always need u both
n sayang u both dunia akhirat. walau sudah berpindaah ke "dunia" lain, kalian tetap mak ayah yg along sayang:)

happening session. gitu jiran jiran vogue ye. hihiii..
yang berbaju melayu hijau tu jiran bilik ai je. adik ai. ijat. 

the solemnization alif & azwa

ateh-kak nor-kak intan-mom in law

mini dais/pelamin nikah by ezanabil

11 - 9 dulang.
baby blue white by my mom.
orange milky from his side.

eh ni hang ali cafe dan pasangannye puteri kacip fatimah. hahhahah
bersanding malam berinai.


mua solemnization : ezanabil (melaka)
attire solemnization : made by my emak
malam berinai costum : ezanabil (melaka)
mini dais : ezanabil (melaka)
veil & shawl : buddy bead soul
henna : ikha henna artist
o' photographer : fariz muhazir (fantastic moment studio, shah alam)
o' videographer : hora horey film maker (bangi)
credited pics in this blog to OP fariz muhazir FMS and amir, my cuzzy merangkap family photographer. *ade jugek pangkat ko ngah. hehehhehe...*
-
-
-
31 ogos 2013
pakpakkebungkebung... kompang dipalu..pengantin baru!
ceeepahhh... semangat sangat nak bersanding. hahahhahah...

khatam quran & berzanzi.
ni orang taman seri bayu 2 tau. 

simple reception dais.
theme : paddlepop. kau hado? haha

hang tuah dan rombongan dah sampai.. hehehehh..

eksaitednye muke kami? ohohohoooo

pengapit groom - nua
pengapit bride - ain
ateh & the angels. mila-sara-adel.

the bucoks and scorpion batch girl of sbpis.

my beloved bridesmaids.

suku dari famili ai.

barisan sepupu. belum cukup ni. kalau beratur.. penuh!
cute guestbook corner by my bestbuddy.

mua reception : amy ameera (kuala lumpur)
reception attire : cz wedding (bangi)
khatam attire : shoplot dirah, riyadh, saudi.
bawal pink : dewanie
main dais/pelamin : ayunar bridal (nilai)
bunge telor soft paper : miely dazzle
canopy & dj : seputeh canopy (melaka)
fresh flower handbouquets & guestbook corner & pinky wedding cake : MM sweetpick
anchor cake & lace umbrella : noorfaizah (putrajaya)
guestbook bigblack : mashkura lalink.
guestbook white : lumiere wedding planner. sorry to say tak puas hati sebab time booking guestbook design laen. dah dapat design laen. mase p ambil terpakse senyum and say thanks je lah. sebab kang tambah wrinkle aku sebelum kahwin. (mungkin terlupe sangat ye???) the best part.. 1 of friends told me. hey. i saw ur guestbook at JJ ok! buahahhahahah... demm demm.. 
goodies bag : sponsor by busu. hehheheheh
catering : pokde wan !
o' photographer : fariz muhazir (fantastic moment studio, shah alam). super talented. recommended guys!
gambar gambar bahagian resepsi entri blog ni by amir, kasen. merangkap famili photographer. 

kitorang kat perth hokeh...
fariz n mima bawak shoot sini.

time ni alip cakap...
wife saye cantik.
hahahahahhahaha..... caption over kau lula!

alhamdulillah wedding double A happened smoothly. kadangkala dalam satu majlis ade kelebihan dan kekurangan. bukan sengaja. tetapi tidak sengaja. mungkin melampaui kudrat kami sebagai tuan rumah. jutaan terima kasih kepada famili mak dari johor yang datang awal utk bantu kami prepare majlis, jiran tetangge yang rapat, famili ayah dari tanjung malim & selangor, rakan-rakan especially the bucoks, bridesmaids. terima kasih tetamu tetamu yang hemsem & gojes. korang owsem. 

08 september 2013
bertandang day di rumah in-law ai.
3 couple sekaligus. wrap. hehehhehe

purple of us

baman-mekja & us

3 couples on the day with our mak ayah mertua.

raja dan ratu sehari sedang memberi manisan kepada kanak-kanak.
hahahhahah... time ni perasaan rase seronok nye. hahahahha

ateh-ucu-kak ida-mak-kak intan
photographer is acik ku sayang!

ni caption anak buah ai macam menanges?
this is sarah.

mua & reception attire : gee cantek (melaka)
beads handbouquet : MM sweetpick
O'photographer : Iera aziz
gambar-gambar entri bertandang by amir and acik.

huyooooooooooooooooooooooooooo. okie done. nikah-bersanding-bertandang semua dalam 1 entri yang besar ni. sebab empunye diri memang jarang hapdet blog. so buat la macam ni. terima kasih famili in law sudi terima wawa dalam famili besar kalian. sekarang ai ade famili yang super besar. ikhlas, wawa sayang kalian macam wawa sayang famili sendiri. alhamdulillah. tamat sudah majlis kami.... super penat tapi this our best memories ever. may our marriage lasting till jannah. zauj wa zaujah barakallah.

::lulaeyzatul in hatitisuDOTcom::











Thursday, August 15, 2013

salam lebaran 2013

hai assalamualaikum korangg!!
entry dalam belog ai nih memang lazim lambat. hehheheheh.. dalam hati berkata *ade orang ke nak bace belog ko ciklula?* kehkehkehhh

selamat hari raya aidilfitri kawan-kawan, keluarga, dan semua yang mengenali diri ini. ewaaahhh... kemaenn.. haHAha.. padahal dah syawal 8 kot harini, baru terkedek-kedek nak hapdet syawal 1 & 2 punye cerite. again again again.. ai beraya sebagai anak perantau. FINE fine FINE...! 2 tahun contract kt sini.. 2 tahun tu lah pose n raye kt sini.. huuurghhh... kalau kenang balik ape yg berlaku memang sakit hati tak dpt cuti. macam nak telan itu orang. okie stop-stop.

kali ni dpt cuti raya 5 hari. *HOI. kau hengat aku dpt balik malaysia ke 5 hari je??* maka isi lah 5 hari tu dengan aktiviti tolong kawan-kawan yang tak balik beraya memasak. help kak arni, kak ainul n kak nadi cook and cook and bake. demi tanak rase sunyi yang amat ketika syawal.. ai tidoqq umah kawan.. umah kak nadi.. hehehhe

takbir pagi raya dari masjid di riyadh, saudi kedengaran lagi di corong telinga ni. soobbbss.. ai need my familiessss.

open house-rumah terbukak-baraan rumah kawan-kawan malaysia di raya pertama. soooo... lets tengok:)









potraiture of happy malaysian team!


ni lah kak nadi.. terima kasih kak teman ciklula ramadhan dan syawal ni:)

okie. have to stop now. salam lebaran korangg.. ekceli lagi 4 hari ai nak balik bercuti. masih dalam musim raya ... hapo boleh buat apabila orang non muslim yang diberi keutamaan ambil cuti raya. agak pelik bukan? 

:lulaeyzatul in hatilula.blogspotDOTcom::



Friday, July 26, 2013

ramadhan 2013

assalamualaikum muslimin muslimat.

khef antum? 

macam bese la. kemaen lembab nak hapdet. nak buat entri 1 ramadhan jadik 17 ramadhan.
alhamdulillah... da separuh bulan kite menunaikan ibadah berpuasa. ramadhan kareem! pose still penuh ke.. ade lompong lompong nih?? hihii..
-
-
as usual. ber ramadhan di riyadh, saudi arabia. tanpa famili. tanpa bazaar ramadhan. huuuu... swear sedih siot. sedih gile ekceli. rindu nak iftar n sahur dengan mak ayah adek. food yg super duper nyummeh.. kalau nak tulis makanan kegemaran toksah la ye. 5 entri pon agaknye. 
-
-
tarawikh again di saudi. 
-
-
takde mood tulis panjang-panjang. hati meronta nak balik. ok bai. assalamualaikum.

Friday, May 31, 2013

traveLLog : Langkawi LaLaLand with Famili

hai semua.

ketika menghapdet entri ini, ai telah pon berada semula di saudi arabia. nampak sangat lembab nak hapdet. lek aaa... da salu buat belog nih berhabuk tebal. baru nak hapdet. heHEhe... kali ni vacation pertama kali bersama Future Famili-in-law :D #dah cukup-cukup senyum lebau. we ols went there for 4D 3N. haa.. before dat. entri ni lumpsum untuk 4 hari ye sebab takutnye tak menghadap dlm mase 2 bulan. tergantung story.

DAY 1

terima kasih malaysia airlines brought us there. we ols gerak petang dari KLIA. 1800hrs we were departed. ehemss.. dapat seat sebelah ngn incikfiancee. yuhuu. we've arrived at Langkawi Airport at 1900hrs. for transportation kt sini kami sewa kereta. car rental. ateh yang uruskan.. aa name kakak punye car rental tu kak wati kalau tak silap. hanye ateh yang tahu nombornye. kami dapat 1 toyota avanza dan 1 nissan sentra dgn harga yg berpatutan. ni sumber borak-borak dgn ateh.

famili potrait


the bagasi. sorong cu sorong.

kami lapar! dah tak boleh jalan mane-mane selagi perut kosong. so on the way ke homestay kami, singgah dinner. we were so amazed sebab total harga makanan kami agak murah. kalau kt melaka tu kompom-kompom boleh cecah rm300. finally kami sampai jugak kat homestay kami. recharge energy. esoknye nak jalan-jalan.

DAY 2

Gallery perdana. ini galeri bekas PM ke-4, Tun Mahathir dan Tun Siti Hasmah.. semua collection peribadi khasnye hadiah-hadiah dari pelbagai pemimpin negara dipamerkan disini. banyak gile kot... Macam-macam jenis barang la.. then ade la bibliography dan jenis sumbangan Tun pada Malaysia. 
--tiket dewasa : rm10/head
--tiket kanak-kanak : rm5/head
--tiket camera : rm2/camera
*** ini harga untuk pemegang MYkad. sesape yang agak-agak bukan warganegara harga laen ye. IC BIRU hokeehhh.

main potraiture of Tun M



the caligraph

Tun M collection

Tun M collection
nak jugak snap with Tun M.

fly N jump

Kilim Geoforest Park. yuhuuuu naek bot. urghhhh.... ai takot air! macam mane la jadik pasangan sailorman kalau takot air?? pheeewww... takot kak ton. maaf kepada famili yang sering dengar ai terjerit takot. subhanallah cantek sangat pemandangan. sangat-sangat. kami p tempat ikan. dorang simpan ikan-ikan untuk tatapan pelancong. bosar-bosar ikan nye woi. belut pon bosar. uih... belangkas pon nan hado. mak an suko makan telor belangkas. tapi ini pertama kali tengok belangkas depan mate. ishhh... takot untuk disentuh oleh azwa! kami ke tempat bagi makan helang. huyoooooo banyak helang. dorang campak kulit ayam. sekali sambar je... huyoooo... besar... "baby baby come here... sambil acik menghulurkan tangan" hahhahahaha... acik.. buatnye betol-betol holang nu datang kang. dah puas tengok helang, kami di bawa round-round area pulau kasut. pulau tu bentuk kasut....kasut adidas mungkin. haHAha.. pulau ni dah mampir ke laut yang terbentang luas tu. ai gayat. dah habis pusing kami p gua klawar. kami jumpe BOBO dan kelawar. huarrgggghhh... besar dan golap. best sangat habiskan masa kt sini... near to nature.
Boat fare : Rmxxx mencecah ratus jugak la tapi ni pon ateh yang handle. terima kasih ateh. ai tatau pricenye. hehheheheh

gua kelawar

kilim geoforest park

inside gua kelawar.

inilah BOBO

ini belangkas. kenal tak??

selidik la ikan ikan tu...

baby helang. come to me. huahua..

dah puas merayap kami isi perut la. luncheons. sekali lagi lupe name kedai makan tu. sedap, murah, banyak pilihan makanan. petang tu kami p pantai chenang. dah rase mcm kt krabi/phuket dah.. ade street stall, massage, street shop. best.. boleh beli souvenir. we ols lepaking kat tepi pantai je. tak mandi pon. ramai orang n kami pon tak bawak baju lebih so tak payah. heheheheh.

pantai chenang.

ucu dongsae in action

fly N jump. wehee..

wusshhhhuuuu on the air.

Day 3

Shopping sat pagi tu. kalau dah shopping memang mengambil mase yang lame. hehheheh... dah puas shopping kitorang nak p puncak machincang.

ladies

the sisters

acik n me

adel N ateh

Langkawi Cable Car. Kegayatan ai yang seterusnye adalah ketinggian. so sebenarnye ai ade 2 kegayatan : kedalaman dan ketinggian. hahahhahaha... cable car tu start bergerak, muke ai puhcats. menjerit lagi. ggrrrggrrrr.. takot oi takot oi. tinggi curam. ngaaahhhh! dan akhirnya setelah berhempas pulas dengan perasaan takot ni, sampai jugak kat puncak tu. huaarggggh..... ya allah cantik sangat view dari atas. terpegun. kite layan gambaq okie...
-- Tiket fare : Rm xx (sorry lupe. mungkin u ols boleh ke main website Langkawi Cable Car)







fly N jump

fly N jump

incikfiancee

the famili


lepas tu kitorang minum petang kat mee udang special. perghhh.. sedap sekali mee udang nye. rase nak makan banyak tapi mane boleh azwa. gomok kang baru tahu..

lets shopping again. location pekan kuah. so, shopping lah ape saje. ape sahaja! murah. yang fofular kat sini Haji Ismail Group, Idaman Suri n ade la yg laen-laen tu tapi tak hengat name. ade nite market. so dapat la beli souvenir yang murah-murah untuk mak ayah adik n besties.

DAY 4

Our last day here. flight kitorang malam. so ade mase lagi untuk jalan-jalan n shopping. 

Aquaria Langkawi. Kat sini ade pelbagai collection sea life especially ikan. so... banyak fishes. nak sebut semua sungguh lah beratus kot.. eeh ade pingu lah. sempat tengok penguin beratur untuk makan pastu berenang splash sane sini. soooo kiut! biar gamba bercerita.. okie sila tengok sila tengok..
-- Tiket fare : Rm xx (sorry lupe. mungkin u ols boleh ke main website aquaria langkawi)

pingu

sweetie sara

sweetie adel

entrance









settle here we all back to pekan kuah for shopping lagi!! kali ni ai beli cekelat sikit, pinggan bertingkat my mom. 

2145hrs departed to kuala lumpur. hahahha... kali ni ai duk bertiga. pokde-mokde-sara. pokde adalah incikfiancee, mokde adalah saya, sara adalah sara. wiwiiwiwi... ai di apit oleh 2 orang kesayangan. dan mereka berebut. poning palo an. hahahha.. perlu melayan si cilik ini sebab nak duduk dengan mokde sajo. dlm flight kene ceritakan semula alice in wonderland versi bahase melayu. hambbbeeekkk.. mane mokde hapal sara nyeewww.... :D

setelah letih memborong. hehheheheh

banyak lagi tempat yang u ols boleh lawati sepanjang di langkawi. makam mahsuri, beras terbakar, tasik dayang bunting, dataran lang, marina bay, perusahaan gamat, snorkeling and etc. pamplet boleh didapati di airport sekiranya u ols come by plane. if come by ferry, boleh dapatkan di jetty.
-
-
humble from me. terima kasih buat future famili-in-law bawak ai vacation. pertama kali setelah berkenalan dengan incikfiancee selama 10 tahun. pertama kali selepas 1 tahun bergelar tunangan alif. am so happy. terima kasih terima wawa sebahagian keluarga besar kalian. rasa ade ramai siblings, anak buah. rase ade famili yang besar. syukran jazilan. hope we can travel again together :)



::lulaeyzatul in hatitisuku.blogspotDOTcom::