Monday, December 19, 2011

kompang dipalu : yuyu & wan

hye ols.
this entry agak lambat dihapdet. disebabkan super bz kat umah. #bz tengok running man saje;p kompang dipalu pengantin baru, duduk bersanding bersimpuh malu~~ 16dec2011 : is a date my friends ever, nazwatun hani. shes getting married with our classmate oso, syazwan. *clap clap clap hand* tahniah uolss! percintaan dari bangku kolej diakhiri dengan sebuah perkahwinan. am so proud for both of u;) 

dats it, ai tak pat p time yuyu nikah. "sori yu, aku keje malam ke4." ai attended their reception at dewan tan sri khalid mahfoz #kalo tak silap lah namenye on 17 dec 2011. ai p dengan nazima a.k.a puteh n pakwe dye, daus. sampai je kat dewan tu baru aku sedar.. coincidently ai telah mengikut tema mereka. totally purple. ekekkekekek, takpelah. ape salah nye kan;) keh3;p 

sumpah gojes my friend sorang ni. same cantik same padan dengan asbennye jugak. Hookeyh, layan piccas pulop lah ye #almost all our piccas shoot by daus. kitorang cameracrazy.naseb ko lah daus.. bahahhahhahaha;p

ni baru sampai dewan.

nazima n pakwenye.

owwwaaa... kitorang pon nak berangan berjalan atas red carpet>.p

on stage.

makan beradab time #gambo x sempat rotate.;p

guest book signed!

cameracrazy ever^^

kaki kaki hati mereka. they r e next renjis renjis dipilis:D

ai tak upload banyak banyak kat sini. cume yang penting. sile view dalam pesbuk ai.... ngehngehngeh=) 







Wednesday, December 7, 2011

hiking broga cancel...membadai di pawagam.....

hye peeps.
huarrrgggggggggghhh. ni ai update midnite, so mengantok yang teramatlah sangat. obvious gile sebab menguapdoploh kali. motepnye tak nyempat3 nak update paginye kan..? ai kene kemas bilik. bukan lah bilik bersepah tapi isi bilik akan bertukar. #terima kasih mak! 

5 dec 2012.

supposely kami semua *ladies_sbpeace gather n hiking at broga. but last minute cancel sebab majoriti ade hal yg lebih penting. mebi nextym kite ley pegi lagi #nextym tu bile ek?? hihiiiii. so, isnin tu ai-ain-eca j yang available. hahahahha haritu outing dengan ain je. kali ni bertiga, add with eca. ekekekekekke... 

ape yang kitorang buat? dah tak dapat nak mendaki. kitorang berenang dan membadai di pawagam lah. menonton ombak rindu. auuuww.. suke sangat nonton muvee ni. ghomentic, sadis sedu sedan ai jahhhhhhhhhh. tapi member ai 2 orang ni maintain cool je. #pokus kehenseman aaron aziz ghupo eyh. cet!

dreambox- ala ala redbox gitu jahhhhhhhhh...p tym lunch hour. dapat murah. rm6/head!melantak lah kaw nyanyi sampai 2jam. ain buat konsert Kpop>.< #putchohandsup. sepatah haram aku tak paham bahse korea tapi ain memang terer. paham gile. bahse ibunda la katekan.. wakawaka^^


we saranghae cameraCLICK!
setiap coretan disini pasti ade gambar by my bebinon;p cekidout!




hookeyh..dats it. babai n nites!


Saturday, December 3, 2011

sorrriiiiiiiiii. i salah..................

hye peeps.
gotcha! tak tido lagi ke uolss? ni entry pendek untuk meminta maaf dan ampun. cite nye begini~
tadik i call lah mr.popeye.



ai : u,tadik i p tampin cari satin for inner kebaya yang u adiahkan tu. yang u bli kt bandung #sengih lebar.
dye : ape yang? bandung? eeh... bukan lah .. kat mane eh b bli... haaaaa. balikpapan indonesia.
ai : so selame ni i wrongly mention to those who asking me? aigoo~
dye : hahahhah sayang yg salah.
ai : #dlm hati....fine aku yang salah.



balikpapan tau. bukan bandung. maaf dari aku yang salah dengar salah cakap. dem memalukan!!

Qthai N friends

hye;)
makan-sampai-kenyang. tu diiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaa. makan pon penat. mane taknye, sumpah banyak kitorang makan. yelah nak padankan dengan 22rm/head. kehkehkehhh;p

ward ai sangat harmoni. eh harmonikah? harmoni lah kaannn;)) kitorang satu ward sangat rapat. macam one-hepi-famili^^ dan kitorang sume nih memang sangat suke MAKAN. #ala ala piranha gituuu. hahhaah. so, on thursday ritu .. kak shida , kak rai , kak awe , kak ziana , kak zila , kina kinot , kak indang , kak zana , kak has , madam khoo and ai berpesta makan di Q-thai steamboat ampang. tehee~ moh kite layang gambar gambar kitorang yang kaki makan nih.

wajah kegumbiraan kami setelah makan sepuasnye di sini >.<

ceria korang oiii;))

suke korang eh. hahahha. berasap asap muke!

with my sista : rai;)

e rest of our piccas, sile kunjungi laman muke buku lula hookeyh. cekidout>.p
next vacation / function hookeyh! love yaaah;D





Monday, November 28, 2011

tag-card-art # tenkiu # diy

hye peeps! 
hows u doing?hope in great condition. <-- wawawaweeess kemaen lagi pakei bahse omputih. hahahhaha
dah berjam jam ai dok hadap lappy nih, sampai pedih pedih mate ai semate-mate nak revise semula basic editing ai tapi sumpah macam haaarrreeeeem jek. sebab dah lupe. tulah makan lagi otak udang hempedal lagi kan kan kan?? dah amnesia=.=" wth". puas ku godam sini sane. 

sebenarnye... niat di hati hambe nak buat thank you tag. weeewwiiiiiiiiiiitt! angan angan mau tinggi tapi tatau lah berhasil ke tak o.O tapi tak salah mencube kan?? gegatal lah draft for my future e-day. see my friends... F.U.T.U.R.E ;) 

cabaran do-it-yourself =D
cube punye cube punye cube akhirnye.... godam sane sini.... jengjengjengggggg... first trial!


amacam? cekekiut tak. opkos kiut!

hoookeyh, i will never stop at first trial only. attempt for e next try;) kerane kecumilan owl thank you tag nilah buat ai jatuh hati n nak explore more also n nak customize sendiri tag nih. walau ai seloww macam lelabi tapi tetap try edit/customize sendiri. 

then, ai nak cari scallop punches or punches yang unik pelik di alam maya ini untuk ku cantikkan lagi tenkiu tag itu >.< 

tido dengan lena. nite peeps!



Monday, November 21, 2011

wikenOuting

hai peeps.
semalam ai N kawan kawan plan lah nak p jalan jalan. end up, cume ai N ai. sadis sungguh. berdua je =.=''''
okie X pelah. mungkin dorang bz. nextime kite kua lagik. Nak pegi mane j ek? dah abes ku round melakau nih. mane lagi nak p? kami decided p tepi pantai. okie kawan kawan sumpah terik! jemur baju bukan setakat kering malah garing.

ape lagi kami bergambar lah. pedulik ah orang nak pandang. janji bukan buat perkara jengkel hookeyh.
foto for fun with my bebinon;p 

cantek tak??

stunning tak? ekekekekek

suke gamba ni. ni lah ain.

kalau dah gile gamba tu memang jelas dan nyata.

hoookeyh tak??






tag by blackcrousezs

hai morning peeps. 
awal bangun? hookeyh sebab incik popeye kejut T_T 
ikutkan hati nak lajak lagi sampai doblas. #camno lah nak jadik bini orang nih >.p
tengok shoutbox, nampak lah tulisan anda ditag. by ira^^ hookeyh u. tenkiuuu;p

THE RULES
  1. You must post these rules
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  6. No tag backs.
  7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty)
  8. have to tag 11 people.
done. then, 2nd.

1. ai have a mole. tau tak ape tu?? pemanis muke@teklalat. pernah fikir nak buang tapi    sayang;p 
     
2. ai suke makan / eat / sekfan : melantak. make sure its halal. not shubhah. X makan tempoyak pure tu (masak gulai tempoyak ai makan). X makan ikan sungai, lagi2 patin baung.

3. ai garang. hookeyh, ektuali memang garang. bertempat lah. bile cakap ngn kawan2 yg ai nak kurangkan kegarangan ai, lagi mau gelak. BOLEH ke?? sadis je dorang downkan aku T_T
    
4. kuat nanges. sape salu dengar? incik popeye ai. wawawawaaaa...
     
5. ai X suke snake. sekiannnn... geli+takot!
     
6. ai X reti menjahit baju even my mom is a tailor. ai cume reti jahit manik - cooking lilbit - baking lilbit - makan banyakbit>.p

     
7. snapping. love it much. yes, ai takdelah secun liyana jasmay or fazura or neelofa gediks but ai mmg sangat suke menangkap gambar dan gambarku ditangkappp...o_o
     
8. soppink. ladies! putcho ur handsUP. betoi tak?? window soppink pon okielah;p
     
9. vacation. <3 <3 <3
     
10. sayang katil ketat ketat. dah hobi tido. opkos lah kan??
     
11. ai hate flabby tummy. sumpah penat wt situp.


treeeeettt. next. jawab soklan cik adik ira nih.

1. lagu yang sesuai dengan ai : itulah sayang by yunalis zarai!
     
2. makanan yang takleyh makan : ikan patin baung, usus lombu
     
3. duet yang pernah dipegang eh.... : rahsia lah dik. rendah diri =.=
     
4. warna paling tak sesuai : putih plain kot espeseli kalo pakai tudung
     
5. pasal macek jatuh n ade bau : sejujurnye. tolong , bawa ke tempat selamat. itu dah cukup.
     
6. kalo bf curang?? : spotcheck - antuk pale duadua sekali. kalo bf tu tak bergune, sile tinggalkan buang boreh je kalo still together. so far alhamdulillah incik popeye tidak begitu.
     
7. ade orang masuk meminang? : hahhahaha. ontahlah. incik popeye ai mau lah.
     
8. rancangan TV yang paling ai suke : running man / kampong boy
     
9. watak kartun yg sesuai dengan ai : sailormOOn!
     
10. beautifulnara kot. ektuali ai tak suke artis sangat pon. idop nak glamor aje.
   
11. blog : www.intanurulfateha.com 

dah. an dah ponek. mongah lah haaa.

Nah jawablah. rajen ke? hahahaaa
1. lagu apa yang korang X suke?
2. kalau duet terlebih poket, korang nak cuti dimane?
3. wut will u choose? bb , iphone , htc , samsung?
4. korang terer masak ape?
5. benda paling kreatif pernah korang buat?
6. masakan tersedap mak korang?
7. kartun yang korang paling suke?
8. ape korang buat setelah bangun pagi?
9. ape pendapat korang tentang arti mesia terutamanya?
10. korang lahir kat mane?
11. perangai burok korang?

okie sekiaaaaaaaaaaaan... sambong tido lik! 

tag to : mirajiha , tika , seri , sipong , hidayah , kiteeee ngantok sangat dah nih OUT.


Monday, November 14, 2011

tercongok mengadap lappy

hai sume.
hookeyh, nampak entri kat atas?
mengaku memang ai pemalas nak mampuih harini. tido-solat-lappy-tido-solat-lappy. 

blogwalkingggggs. inilah punca utama ai tercongok mengadap lappyTOP.

hokeyh. ai jarang kot blogwalkingggss nih. bukan pe.. fenat berjalanT_T sadis. nampak sangat lah teman nipu.tak berjalan hapo pon.terbaring atas tilam empok je nih.kahKAHkah. harini ai terjah blog yang memang tak pernah ai terjah dan blog yang salu ai terjah. dalam banyak2 terjahan, ai terberkenan sharing info si blogger manis tu>.< ai tertarik dengan tutorial dietNweight n make up dye. 

kalau kite link kan tutorial tu tuan punye owner saman ai tak? ermmm... jawapannye ai tatau. heh heh heh

ai dah buat rumusan berdasarkan blogwalkingggs ai tadi:

1) dietNweight : dont skip meal (breakfast,lunch,dinner) supper? makan buah n roti 2 keping ah la ye.jangan ekau bantai makan kari ayam semangkok. No junkfood at all. ape macam,korang boleh?ngahaaaa~ weight can be reduce about 0.5kg/week. Now, uols kali dengan 4 sebab 1 bulan de 4minggu. then, tengoklah hasilnye. EEh lagi 1,banyakkan berjalan keyh. ermmm...agak2 window soppink membantu tak? round soppink complex yg besar macam mid valley tu 3 round. haha>.< ektuali lemak kite terbakar apabila kite berjalan dengan banyak dengan pantas. jangan jalan macam mak limah! nak best lagi? buat2 terpijak ekor anjing. 1 2 set go!lari sekampong.

2) mekap : sumpah simple tapi hasilnye owsem. try lah;") clinelle sunblock, loreal true match mekap, blusher (blend with huge brush), fiber pencil eyeliner (nak nampak smokey n lashey?gune brush blusher, oles2 lembut kelopak mate. ni sesuai untuk insan2 yg tak gemar pakai eyeshadow.), lipstick + lipgloss. okie then, done!

ade gak hasil aku bersantai malas harini=.="

blog such as my diary. untuk ingatan mase akan datang=) 

info credit to HER=D

Tuesday, November 8, 2011

eidh adha

salam kawan kawan.
huwaaaaa... berdebunye belog ai nih. lagu pon dah hilang. eh?kemane hilangnye laguku?entah....
nanti lah tanye cekgu intan.ngahaaa =D

okie. selamat hari raya aidiladha!!! (dah terlambat nak wish) - entri yang terlambat -
sume lembu kambeng unta dikorbankan. betapa beruntongnye binatang yang dikorbankan.
macam biase lah...punch card at sepital N dessuuPP lik melake. kali kedua kami sekuarge beraye di melaka instead of johor. kami redha;) alhamdulillah, kali ni adek tak blayar, soO sume ade. sume tu 4 orang je keyh. #ramainye >.< HaHa.

hookeyh here we are, gamba ni afta solat sunat aidiladha.
pehal ai nampak kembong?baju beso?>.<

siapelah ai N adek tanpa mak ayah=)

ape ke manje plak si debab tuh.ceh!kahkahkah

ni sape? ni lula! 

ni pon adek ai jugak. sadam. kami sekupukupu. petang tu dye sampai dari johor. then e next day, famili mak itam datang beraye. eceeeeepah. macam raye pose lak >.< semoga ukhuwah kekeluargaan kekal selamanya insyaallah. maassalamah =)







Monday, October 17, 2011

hai bebiNon!

salam semua!!=D

ai suke sangat. suke teeerrrrrrrrrsangatlah suke sebab ai dah beli camera baru=) ulalallallal~ bertambah property ai.hahhaahaha. dah lame ai nak camera nih. sebelum nih asek dok tengok orang laen dok captured gambaQ dengan styloMYLOnyee.. penuh gaya sampaikan ai yang tengok nih pon boleh ternganga terpegun terpesona. mane taknye lensa camera dorang besar besar yaAauww. hasil captured dorang pon memang canteklah. 

dari hari ke hari mengidam berangan nak camera tu. nak beli on dat time memang tak dapatlah. takdak duet lebih untuk beli camera besar tuh. s-a-b-a-r je lah =.=" bile my sis rai and sis shida bawak camera besar dorang, orang first yang offer nak tangkapkan adelah saye;) suke gile dapat pegang camera besar tuh. see... how much ai addicted wif camera. kadang kadang ai tangkap gamba sendiri je lebih #personel gallery of mine;)

pada suatu hari, lilBIG bro ai tanye, "along...ko nak dslr tu ek?".. ai jawab, "haah".....then, dye bagi $$$$.... ai, ""gulp..ommak kaw=p" lilBIG bro, "tak cukup sile tambah sendiri". cett nye adek, aku still kene topap $$$$! hahha okie gurau. terima kasih adek=) and now ... presenting, this is my bebiNon=D




YES! ai bukan photographer professional pon. sebab ai pon bukannye ade lensa besar besar tu. then, tahu basic skill je. so, takpayah lah orang kt luar tu nak contact2 ai. sebab musabab ai nak memiliki sebijik dslr sebab ai suke bergambar, captured gambar and edit gambar untuk simpanan sendiri sahaja. #personel gallery of mine;) tak kisah lah dengan family ke....mr.popeye ke....kawan kawan ke... sedare mare ke...;) foto for fun with my bebiNon=D













Monday, October 10, 2011

its the time....

hye semua;)


entry kali ni memang dah terlambat. lambat hapdet tapi nak gak hapdet #ade ku kesah??HAHA


Last friday heS onboard. meant i have to say ^Bon Voyage^ sayang. Tears came out...HUuuuuuaaaaghhh!!! #kuatnye melalak kan?? memang ai kuat nanges pon. alah kuat nanges pon, ai dah bese berjauhan tau *pujuk diri sendiri**sedapkan hati*o.O Walau setabah mane dan dah biase sangat pon, air mate tetap bergenang dan mengalir deras.

ade sesape yang suke berjauhan dengan pasangan? mesti takde! kalau ade tu, ai tatau lah kan. lantak kau lah. ai pedulik hape. kan kan kan?=p tapi atas dasar kerjaya, ku relakan semua ini...huuuuu=.=" kalau dye tak kerja camne nak cari sesuap nasik? betol tak? ai support from ur back, mr.Popeye=D

only the best lady can be with the best man=)) 

eceeeeepahhh! betol ke tag line tu? betol lah kott, ai hantam saja. sebab nak tau sebab ape? sebabbb.......

only the best man can go to SEA.

lagi sekalik, betol tak apo ai mention tu? betol lah kott. hantam saja lah. ngeheee~
-
-
-

ape yang best berjauhan? ade jugak bestnyee tau... hanye pasangan pasangan seafarer merasakannya *i think;) ..... kami menabong rindu! *sedapkan hati lagik*

for HIM : ai doakan yang terbaek untuk u. semoge selamat pergi dan pulang walau kt mane sahaje u belayar. jangan tinggal solat=) am waiting u from here. heart u my mr.popeye^^

gambar hiasan je;p amek kt google.


Sunday, September 25, 2011

korang macam seiraslaaahh.

hye ols...
masih dalam bulan syawal...so selamat hari raye everyone;) 

meheheeeee. nak storymory sket. pernah tak friends or relatives korang kate muke anda dan pasangan hampir seiras?? ngaku je 0_o ..... ai n incik boipren beraye rumah kawan kami, aisha. aisha ni cik tunangan naza, excoursemate boipren. borak borak bla n bla bla blaaaaa...tibe tibe...#jengjengjengg

aisha : eeh, muke korang nih hampir seiras lah.
ai n him : eeh. yeke?? c)=
aisha : iye..... hampir seiras!
hahahahahahah.....tersengih tersenyum simpol kitorang #ade jodoh nih=))

flashback 7tahun lepas ai pernah gitau dye yang ade kawan ai gitau wajah kami hampir seiras. dye tak caye sebab ai yang gitau #dye ingat ai yang SS kot T_T sekarang nengoook! betol tak? ade orang laen yang gitau. 
he ha heeehaaaaa=p by right, dalam gamba tak berape nampak "wajah hampir seiras" kami ni. face-to-face. nilai sendiri. winkWink >.<


mane nampak.... c(= HA HAaaachhuum!

Saturday, September 10, 2011

salah lagi. haissh..

hye ols=)


korang pernah rase down bile korang rase dah buat dgn betul tapi "saket" dimate orang lain. ai tak salahkan orang yang menegur ai. yep! ade baeknye. terima je lah.. tadah je lah telinga nih dengan penuh rendah diri.. 

ai buat salah lagi kut. salah lagi? salah kut... asek buat salah ke? hurmmm, dengan yakin je ai nih .. bajet okie dan takde complaint. ghupenye salah lagi. ape le naseb ai. 

diam BUKAN bermakne ai marah.
diam BUKAN bermakne ai protes.
diam BUKAN bermakne ai tak boleh terima teguran.

ai boleh terima teguran cume ai DIAM sebab sedang berfikir. kenape ape yang ai buat salah lagi? kenape ai buat salah lagi? malu kut asek kene tego. its look like ai tak mampu nak pikir mane yang terbaek.

maafkan ai sebab tak betah menyenangkan hati semua orang. ai wanna be myself as long as not make others feels annoying dengan cara ai. mane yang kurang pade diri ai, tegor je lah. tapi ai akan DIAM bile dah kene tego. u faham kan kenape ai diam? #sebab musabab seperti diatas. 

sekian.

Saturday, September 3, 2011

: Lebaran 2011 > ragamRaya : diRaya pertama :

hye ols salam syawal=)
late updated tapi ai nak update jugak. takpe je kan??  heeee

kali nih agak berbeze sebab kami beraye pertama di melaka. selalaunye di johor bersame same kasen kasen yg best best. rindulah! dan pulak tu kami beraye bertiga je. just mama, ayah n ai. adik ai keje. huh, kapal tak belayar pon kene standby. hapolah =.=" whatever pon.. doesnt matter, raye harus diteruskan. ceeeeewwwaahhh! hahhahah....

rumah dah berseri seri. mane taknye, sempene raye, langsir 1 rumah ai basuh #sumbat dalam mesen sudey... hahahahah... semua perabot dlm rumah nih mostly made from kayu. so.. hape lagi polish lah! gile lenguh oiiiii! Biskut raye dah tersusun dalam balang. semuanye beli. hahahhahah. mama masak lauk pauk raye.. ade rendang paru warisan maktok, kari ayam pencen, sambal goreng johor, sambal kacang dan ketupat yang dianyam. ai buat pe? mop, vacuum umah lah. fenat oiii! task completed n may home-suwwit-home santekk!

selamat hari raya hari untuk kita bersuka ria. ulallalalallalallal~~

sesi bermaafan dan sesi ai yg dapat duet raye!

ai mmg suke camera. lantak lah >.<

tengahari raye pertama ai dah bertandang rumah incik boipren. alhamdulillah... tahun nih dapat lagi ai beraye dengan dye. bukan salu dapat beraye dgn incik popeye ai nih. heeeee.... incik boipren ai jadik tetamu first^^ yang beraye di rumah ai. malam raye dye datang. bawak lemang lagik tu. hihiiiiiiiiiiiiiii. hoookeyh guys. ni lah untungnye rumah kami berdekatan. tak payah gadoh gadoh nak balik kampong. dekat jek. 10minit dah sampai=D anak buah dye ramai.. bestnye. tingat kasen kasen ai yang ramai =) famili dye pon baek. dah lame kenal tapi ai tetap pemalu^^. 

kebaye ai nih dye yang hadiahkan. beli time sailing indonesia=) 

petang tu.... kami bertiga bergerak ke port klang. nak melawat sape? melawat adik ai lah. yang kene standby duty kt kapal. huhuuuuuuhuuuu...

nih kat kapal, tempat adik keje.

wahahahaha. ai gayat lah naik kapal. ape tinggi sangat nih??

kitorang masuk cabin adik. kecitnye bilik adik.. mengucaapppppppp panjang tgk bilik dye. memang bujang pior. bersepah! tak reti mengemas langsung. ceh. dah borak blablabla panjang, maka kami balik kg ayah kt tanjong malim perak...

perjalanan diteruskan lagi=) raya lagiiiiiii.