Sunday, April 22, 2012

warm welcome to alif family^^

hye .
yippii.....dan akhirnye laut telah memulangkan incik popai ke daratan. suke sangat. yeay! yeay! dalam kesuntukan mase ni, we both tekejar kejar lah beli "lords of da ringggss"..tehehhehhe... seronok sangat dapat rase pengalaman pilih "lords of da rinngggss" dengan my-future-fiancee:) price?biarlah hanya kami yang tahu =)
-
-
-
21 april 2012 
he : syg, sy dah hantar famili p umah awak jumpe. 
ai : okie awak. am on my way. mebi lambat sampai.

hookeyh, tatau lah nak gambarkan macam mane perasaan ai ni. hepi + eksaited + nebes + gelisah + touched + segan ... arrr... ape je lagi ye? semuanye berbaur - baur. uwwwaaaaaaaaa... macam ni rupenye perasaan dirisik orang:) ehem! kihkihkih...

most welkem to mak, ayah, kakak kakak n abang abang ipar incik popai ke kediaman kami =) ai sampai lambat so memang totally tatau ape yang dorang diskas kan.. i guest it happened smoothly. alhamdulillah... then, when tetamu dah datang mestilah tuan rumah hidangkan makanan kan kan kan? hihihiii chaaakkk! time ni ai dgn muke pemalu #bajet.malu. pon menunjukkan muke di hadapan tetamu a.k.a future-in-law ngehngehngeh. sumpah sejuk tangan nak salam semua orang.gementar punye pasal.phewww..

tq love for this first lords of da rinnggss ^^
-
-

tersarung sudah di jari manes kiri ai =)
-
-
-
terpancar wajah gembira mak ayah ai dengan kedatangan famili alif :) this is first time dorang handle majlis anak sendiri. hihihihiii.. so ai memang tahu what they feel :D
-
-
he : sayang cantek jari yang ade cincin tu =) i love u azwa. winkwink ^_^ am so hepi.
-
-
cant wait da day :)) .. harap semuanya berjalan lancar. amiinn...










Friday, April 13, 2012

thanks for sharing tapi kan..quite over lah korang..erhmmm

salam.
wow.berhabok sungguh belog ai nih. dah lame tak hapdet bajetnye bizi. ahha bizilah sangat=.="
last week ai attended a talk. how to manage our stress. pheww... no work doesnt have stress! klo takde stress tu ai nak keje lah kt kampeni u ols..
too many thing ai learn from e talk. how to find da source, find da solution, face ol dat..n bla-bla-bla.

tapi dalam best2 talk tu terselit lah rase yg agak menyampah kt 1 2 org participant nih.. we noe u worked abroad. n u will go there again. u shared all ur experienced there but its kinda like u scared us bout working in overseas. aigooo.... not nice lah ye ahkak ahkak oi.. only suare u guys je yang bergeme dlm klas tu. meluat nye lah ai dengar.

if u said its hard to work there, too many obstacles n bla-bla-bla but why u r still flying there? why?? i dont think people will jump to sarang tebuan for working too many time right?? unless that place is nice ektuali. betol tak?? its fact it WILL be too many torn rather than roses BUT please dont so arrogant to said this N that...its so annoying lah ahkak. siyes. these people wont suite to be a sharing person. FYI, its not only u r e malaysian staff was working there, my friends oso went there for a few times.