Monday, November 28, 2011

tag-card-art # tenkiu # diy

hye peeps! 
hows u doing?hope in great condition. <-- wawawaweeess kemaen lagi pakei bahse omputih. hahahhaha
dah berjam jam ai dok hadap lappy nih, sampai pedih pedih mate ai semate-mate nak revise semula basic editing ai tapi sumpah macam haaarrreeeeem jek. sebab dah lupe. tulah makan lagi otak udang hempedal lagi kan kan kan?? dah amnesia=.=" wth". puas ku godam sini sane. 

sebenarnye... niat di hati hambe nak buat thank you tag. weeewwiiiiiiiiiiitt! angan angan mau tinggi tapi tatau lah berhasil ke tak o.O tapi tak salah mencube kan?? gegatal lah draft for my future e-day. see my friends... F.U.T.U.R.E ;) 

cabaran do-it-yourself =D
cube punye cube punye cube akhirnye.... godam sane sini.... jengjengjengggggg... first trial!


amacam? cekekiut tak. opkos kiut!

hoookeyh, i will never stop at first trial only. attempt for e next try;) kerane kecumilan owl thank you tag nilah buat ai jatuh hati n nak explore more also n nak customize sendiri tag nih. walau ai seloww macam lelabi tapi tetap try edit/customize sendiri. 

then, ai nak cari scallop punches or punches yang unik pelik di alam maya ini untuk ku cantikkan lagi tenkiu tag itu >.< 

tido dengan lena. nite peeps!



Monday, November 21, 2011

wikenOuting

hai peeps.
semalam ai N kawan kawan plan lah nak p jalan jalan. end up, cume ai N ai. sadis sungguh. berdua je =.=''''
okie X pelah. mungkin dorang bz. nextime kite kua lagik. Nak pegi mane j ek? dah abes ku round melakau nih. mane lagi nak p? kami decided p tepi pantai. okie kawan kawan sumpah terik! jemur baju bukan setakat kering malah garing.

ape lagi kami bergambar lah. pedulik ah orang nak pandang. janji bukan buat perkara jengkel hookeyh.
foto for fun with my bebinon;p 

cantek tak??

stunning tak? ekekekekek

suke gamba ni. ni lah ain.

kalau dah gile gamba tu memang jelas dan nyata.

hoookeyh tak??






tag by blackcrousezs

hai morning peeps. 
awal bangun? hookeyh sebab incik popeye kejut T_T 
ikutkan hati nak lajak lagi sampai doblas. #camno lah nak jadik bini orang nih >.p
tengok shoutbox, nampak lah tulisan anda ditag. by ira^^ hookeyh u. tenkiuuu;p

THE RULES
  1. You must post these rules
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  6. No tag backs.
  7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty)
  8. have to tag 11 people.
done. then, 2nd.

1. ai have a mole. tau tak ape tu?? pemanis muke@teklalat. pernah fikir nak buang tapi    sayang;p 
     
2. ai suke makan / eat / sekfan : melantak. make sure its halal. not shubhah. X makan tempoyak pure tu (masak gulai tempoyak ai makan). X makan ikan sungai, lagi2 patin baung.

3. ai garang. hookeyh, ektuali memang garang. bertempat lah. bile cakap ngn kawan2 yg ai nak kurangkan kegarangan ai, lagi mau gelak. BOLEH ke?? sadis je dorang downkan aku T_T
    
4. kuat nanges. sape salu dengar? incik popeye ai. wawawawaaaa...
     
5. ai X suke snake. sekiannnn... geli+takot!
     
6. ai X reti menjahit baju even my mom is a tailor. ai cume reti jahit manik - cooking lilbit - baking lilbit - makan banyakbit>.p

     
7. snapping. love it much. yes, ai takdelah secun liyana jasmay or fazura or neelofa gediks but ai mmg sangat suke menangkap gambar dan gambarku ditangkappp...o_o
     
8. soppink. ladies! putcho ur handsUP. betoi tak?? window soppink pon okielah;p
     
9. vacation. <3 <3 <3
     
10. sayang katil ketat ketat. dah hobi tido. opkos lah kan??
     
11. ai hate flabby tummy. sumpah penat wt situp.


treeeeettt. next. jawab soklan cik adik ira nih.

1. lagu yang sesuai dengan ai : itulah sayang by yunalis zarai!
     
2. makanan yang takleyh makan : ikan patin baung, usus lombu
     
3. duet yang pernah dipegang eh.... : rahsia lah dik. rendah diri =.=
     
4. warna paling tak sesuai : putih plain kot espeseli kalo pakai tudung
     
5. pasal macek jatuh n ade bau : sejujurnye. tolong , bawa ke tempat selamat. itu dah cukup.
     
6. kalo bf curang?? : spotcheck - antuk pale duadua sekali. kalo bf tu tak bergune, sile tinggalkan buang boreh je kalo still together. so far alhamdulillah incik popeye tidak begitu.
     
7. ade orang masuk meminang? : hahhahaha. ontahlah. incik popeye ai mau lah.
     
8. rancangan TV yang paling ai suke : running man / kampong boy
     
9. watak kartun yg sesuai dengan ai : sailormOOn!
     
10. beautifulnara kot. ektuali ai tak suke artis sangat pon. idop nak glamor aje.
   
11. blog : www.intanurulfateha.com 

dah. an dah ponek. mongah lah haaa.

Nah jawablah. rajen ke? hahahaaa
1. lagu apa yang korang X suke?
2. kalau duet terlebih poket, korang nak cuti dimane?
3. wut will u choose? bb , iphone , htc , samsung?
4. korang terer masak ape?
5. benda paling kreatif pernah korang buat?
6. masakan tersedap mak korang?
7. kartun yang korang paling suke?
8. ape korang buat setelah bangun pagi?
9. ape pendapat korang tentang arti mesia terutamanya?
10. korang lahir kat mane?
11. perangai burok korang?

okie sekiaaaaaaaaaaaan... sambong tido lik! 

tag to : mirajiha , tika , seri , sipong , hidayah , kiteeee ngantok sangat dah nih OUT.


Monday, November 14, 2011

tercongok mengadap lappy

hai sume.
hookeyh, nampak entri kat atas?
mengaku memang ai pemalas nak mampuih harini. tido-solat-lappy-tido-solat-lappy. 

blogwalkingggggs. inilah punca utama ai tercongok mengadap lappyTOP.

hokeyh. ai jarang kot blogwalkingggss nih. bukan pe.. fenat berjalanT_T sadis. nampak sangat lah teman nipu.tak berjalan hapo pon.terbaring atas tilam empok je nih.kahKAHkah. harini ai terjah blog yang memang tak pernah ai terjah dan blog yang salu ai terjah. dalam banyak2 terjahan, ai terberkenan sharing info si blogger manis tu>.< ai tertarik dengan tutorial dietNweight n make up dye. 

kalau kite link kan tutorial tu tuan punye owner saman ai tak? ermmm... jawapannye ai tatau. heh heh heh

ai dah buat rumusan berdasarkan blogwalkingggs ai tadi:

1) dietNweight : dont skip meal (breakfast,lunch,dinner) supper? makan buah n roti 2 keping ah la ye.jangan ekau bantai makan kari ayam semangkok. No junkfood at all. ape macam,korang boleh?ngahaaaa~ weight can be reduce about 0.5kg/week. Now, uols kali dengan 4 sebab 1 bulan de 4minggu. then, tengoklah hasilnye. EEh lagi 1,banyakkan berjalan keyh. ermmm...agak2 window soppink membantu tak? round soppink complex yg besar macam mid valley tu 3 round. haha>.< ektuali lemak kite terbakar apabila kite berjalan dengan banyak dengan pantas. jangan jalan macam mak limah! nak best lagi? buat2 terpijak ekor anjing. 1 2 set go!lari sekampong.

2) mekap : sumpah simple tapi hasilnye owsem. try lah;") clinelle sunblock, loreal true match mekap, blusher (blend with huge brush), fiber pencil eyeliner (nak nampak smokey n lashey?gune brush blusher, oles2 lembut kelopak mate. ni sesuai untuk insan2 yg tak gemar pakai eyeshadow.), lipstick + lipgloss. okie then, done!

ade gak hasil aku bersantai malas harini=.="

blog such as my diary. untuk ingatan mase akan datang=) 

info credit to HER=D

Tuesday, November 8, 2011

eidh adha

salam kawan kawan.
huwaaaaa... berdebunye belog ai nih. lagu pon dah hilang. eh?kemane hilangnye laguku?entah....
nanti lah tanye cekgu intan.ngahaaa =D

okie. selamat hari raya aidiladha!!! (dah terlambat nak wish) - entri yang terlambat -
sume lembu kambeng unta dikorbankan. betapa beruntongnye binatang yang dikorbankan.
macam biase lah...punch card at sepital N dessuuPP lik melake. kali kedua kami sekuarge beraye di melaka instead of johor. kami redha;) alhamdulillah, kali ni adek tak blayar, soO sume ade. sume tu 4 orang je keyh. #ramainye >.< HaHa.

hookeyh here we are, gamba ni afta solat sunat aidiladha.
pehal ai nampak kembong?baju beso?>.<

siapelah ai N adek tanpa mak ayah=)

ape ke manje plak si debab tuh.ceh!kahkahkah

ni sape? ni lula! 

ni pon adek ai jugak. sadam. kami sekupukupu. petang tu dye sampai dari johor. then e next day, famili mak itam datang beraye. eceeeeepah. macam raye pose lak >.< semoga ukhuwah kekeluargaan kekal selamanya insyaallah. maassalamah =)