Sunday, September 25, 2011

korang macam seiraslaaahh.

hye ols...
masih dalam bulan syawal...so selamat hari raye everyone;) 

meheheeeee. nak storymory sket. pernah tak friends or relatives korang kate muke anda dan pasangan hampir seiras?? ngaku je 0_o ..... ai n incik boipren beraye rumah kawan kami, aisha. aisha ni cik tunangan naza, excoursemate boipren. borak borak bla n bla bla blaaaaa...tibe tibe...#jengjengjengg

aisha : eeh, muke korang nih hampir seiras lah.
ai n him : eeh. yeke?? c)=
aisha : iye..... hampir seiras!
hahahahahahah.....tersengih tersenyum simpol kitorang #ade jodoh nih=))

flashback 7tahun lepas ai pernah gitau dye yang ade kawan ai gitau wajah kami hampir seiras. dye tak caye sebab ai yang gitau #dye ingat ai yang SS kot T_T sekarang nengoook! betol tak? ade orang laen yang gitau. 
he ha heeehaaaaa=p by right, dalam gamba tak berape nampak "wajah hampir seiras" kami ni. face-to-face. nilai sendiri. winkWink >.<


mane nampak.... c(= HA HAaaachhuum!

Saturday, September 10, 2011

salah lagi. haissh..

hye ols=)


korang pernah rase down bile korang rase dah buat dgn betul tapi "saket" dimate orang lain. ai tak salahkan orang yang menegur ai. yep! ade baeknye. terima je lah.. tadah je lah telinga nih dengan penuh rendah diri.. 

ai buat salah lagi kut. salah lagi? salah kut... asek buat salah ke? hurmmm, dengan yakin je ai nih .. bajet okie dan takde complaint. ghupenye salah lagi. ape le naseb ai. 

diam BUKAN bermakne ai marah.
diam BUKAN bermakne ai protes.
diam BUKAN bermakne ai tak boleh terima teguran.

ai boleh terima teguran cume ai DIAM sebab sedang berfikir. kenape ape yang ai buat salah lagi? kenape ai buat salah lagi? malu kut asek kene tego. its look like ai tak mampu nak pikir mane yang terbaek.

maafkan ai sebab tak betah menyenangkan hati semua orang. ai wanna be myself as long as not make others feels annoying dengan cara ai. mane yang kurang pade diri ai, tegor je lah. tapi ai akan DIAM bile dah kene tego. u faham kan kenape ai diam? #sebab musabab seperti diatas. 

sekian.

Saturday, September 3, 2011

: Lebaran 2011 > ragamRaya : diRaya pertama :

hye ols salam syawal=)
late updated tapi ai nak update jugak. takpe je kan??  heeee

kali nih agak berbeze sebab kami beraye pertama di melaka. selalaunye di johor bersame same kasen kasen yg best best. rindulah! dan pulak tu kami beraye bertiga je. just mama, ayah n ai. adik ai keje. huh, kapal tak belayar pon kene standby. hapolah =.=" whatever pon.. doesnt matter, raye harus diteruskan. ceeeeewwwaahhh! hahhahah....

rumah dah berseri seri. mane taknye, sempene raye, langsir 1 rumah ai basuh #sumbat dalam mesen sudey... hahahahah... semua perabot dlm rumah nih mostly made from kayu. so.. hape lagi polish lah! gile lenguh oiiiii! Biskut raye dah tersusun dalam balang. semuanye beli. hahahhahah. mama masak lauk pauk raye.. ade rendang paru warisan maktok, kari ayam pencen, sambal goreng johor, sambal kacang dan ketupat yang dianyam. ai buat pe? mop, vacuum umah lah. fenat oiii! task completed n may home-suwwit-home santekk!

selamat hari raya hari untuk kita bersuka ria. ulallalalallalallal~~

sesi bermaafan dan sesi ai yg dapat duet raye!

ai mmg suke camera. lantak lah >.<

tengahari raye pertama ai dah bertandang rumah incik boipren. alhamdulillah... tahun nih dapat lagi ai beraye dengan dye. bukan salu dapat beraye dgn incik popeye ai nih. heeeee.... incik boipren ai jadik tetamu first^^ yang beraye di rumah ai. malam raye dye datang. bawak lemang lagik tu. hihiiiiiiiiiiiiiii. hoookeyh guys. ni lah untungnye rumah kami berdekatan. tak payah gadoh gadoh nak balik kampong. dekat jek. 10minit dah sampai=D anak buah dye ramai.. bestnye. tingat kasen kasen ai yang ramai =) famili dye pon baek. dah lame kenal tapi ai tetap pemalu^^. 

kebaye ai nih dye yang hadiahkan. beli time sailing indonesia=) 

petang tu.... kami bertiga bergerak ke port klang. nak melawat sape? melawat adik ai lah. yang kene standby duty kt kapal. huhuuuuuuhuuuu...

nih kat kapal, tempat adik keje.

wahahahaha. ai gayat lah naik kapal. ape tinggi sangat nih??

kitorang masuk cabin adik. kecitnye bilik adik.. mengucaapppppppp panjang tgk bilik dye. memang bujang pior. bersepah! tak reti mengemas langsung. ceh. dah borak blablabla panjang, maka kami balik kg ayah kt tanjong malim perak...

perjalanan diteruskan lagi=) raya lagiiiiiii.