Sunday, June 26, 2011

: maharaja lawak SEPAH :

hye uols ...


entry kali nih khas untuk SEPAH .. ai memang minat gile sangat kumpulan sepah since program Raja Lawak 3 .


jepp-shuib-mamat


Hookeyh , ai nak upload Maharaja Lawak nye video dari awal sehingga lah final ... dan SEPAH telah dinobatkan sebagai JUARA Maharaja Lawak !!


>  minggu satu
>  minggu dua
>  minggu tiga
>  minggu empat
>  minggu lima
>  minggu enam
>  minggu tujuh
>  minggu lapan
>  minggu sembilan
>  minggu sepuloh
>  minggu sebelas PART 1
>  minggu sebelas PART 2
>  minggu dobelas PART 1
>  minggu dobelas PART 2
>  final PART 1
>  final PART 2

*klik je keyh*


pheeeeew*sigh* .. feeeenat ai !! "haaaaaaaaaaaaaaa....semput ling ... taaanjat boboi ..." har har har :D color ur day with laugh n sepah . BAEK PUNYEee !

Friday, June 24, 2011

Honeymoon : part TWO

hye ols =P

ini entry my surveying at pulau tioman 

entry ni kesinambungan entry Honeymoon : part ONE ... japamala resort memang superb . my fren > miss vert pon turut rekemen ai bercuti kat sane ^^ ... cuti-cuti cenggini cik lula ghajen bebenorlah menyevey hotel-hotel , resort-resort ... pendek kata tempat percutian , sume ai redah sevey *di gugel je keyh* . ai tenang je tengok tempat2 percutian nih .. sambil tu berangan >.< .. da puas sevey , ai akan buat short listed untuk tempat-tempat yang berkenan di hati ai . kalau u ols ade pandangan berdasarkan pengalaman tentang resort yg ai list nih , just leave ur comment .. *plis leave wit good manner ;)*

    > so far not bad .  

    > nice ;p

    > agak-agak nk adventure or nak rase stay with tropical environment , yg nak tido dalam       kanopi cantek . silelah ;p

    > biase-biase jek :)

    > luxury looks . tapi tak boleh kalahkan japamala !

    > not bad . my fren ade rekemen gak !


silelah click link =P tenkiu !

Friday, June 17, 2011

Honeymoon : part ONE

hye there :)

korang musti ade pilihan destinasi HONEYMOON kan ? angguk jek pale korang ... mesti ade punye ... har har har :D ... rite now ai jejenguk lah whole resort di pulau tioman ... and resort yang membuatkan lidah ai terkelu , ai terkedu ... adalah .. japamala resort !

*klik japamala n straightly .. welkem there :p*




Thursday, June 16, 2011

khususan ila ya alif.....


assalamualaikum =)

apakah perasaan ai first time dengar lagu hambamu Allah oleh mawi , ustaz akhil khay n imam2 muda ?? jawapannye , ai terus teringat si dia . Sebab si dia "hanyalah seorang hamba ALLAH yang bakal menjadi imam dan pemimpin" pilihan azwa Lula ....

Bait bait hambamu Allah~
Ke arah satu perjalanan , Dalam sebuah kehidupan ,
Demi untuk mengecapi , Hasrat murni di dalam hati ...
Usaha dengan doa itu , Masanya akan tiba ,
Dengan restu Illahi , Kelak pasti akan ditemui ...
 
Suluhkan cahaya hati di terang , Tunjukkan jalan seandainnya hilang ,
Tegakkan perjalanan , Yang bakal ditempuh ,
Tegakkan semangat bila runtuh, tibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku....... Hamba mu Allah .

Sekiranya takdir menguji , Cekalkan hasrat dihati ,
Semoga kesusahan bisa , Mengajar erti terus azam .
Usaha dengan doa itu , Masanya akan tiba ,
Dengan restu Illahi , Kelak pasti akan ditemui .

Suluhkan cahaya hati di terang , Tunjukkan jalan seandainnya hilang ,
Tegakkan perjalanan , Yang bakal ditempuh ,
Tegakkan semangat bila runtuh, Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku . Hamba mu Allah ..........

Amalkan doa ni (bakal imam saye)~
Al Anbiya : 89 : Ya Tuhanku, janganlah Engkau membiarkan aku hidup seorang diri dan Engkaulah waris yang paling baik.

Sejuk hati ai dengar ^^
*pause lagu belog ai dulu , then klik play for this video ye (",)*


" untuk sekian lamanya kite bersame . untuk setiap waktunye saya  merinduimu . untuk setiap detiknye saya mencintai kamu . untuk setiap kali doaku kepada ALLAH ... semoga termakbul doa saya bahawa kamu adalah "imam" saya dan si anak anak *di mase depan* . kamu adalah mohammad alif rahmed " insyaallah ......
 
 terima kasih sudi bace . ma'assalamah . 
*entry ini luahan hati ai*






Monday, June 13, 2011

puteri sungai congkak

hye uols :D


pheewwww *sigh* ... lame kut tak mengupdate belog nih . da terbio lah teman tengok belog teman nih . naseb baek tak naek semak belukar ! 


pak pak bung pak bung .... klepak klepok ! (paham tak?) ce buat2 paham . kompom paham . kihkihkihkih .. sabtu lepas , ai , ainul n ateh berhajat BESAR nak ke majlis perkahwinan shud&gadab (tahniah shud&gadab!!) ... punyelah bersiap dengan expressnye dari ward . baru bis shift la kate kan .. har har har .... nak dijadikan cerite , pukul 3.30 petang kami masih stuck in heavy jammed di depan ampwalk ! GILElah !!! decided call family shud n khabar tak gembire langsung . "ala....majlis da habes pon" :( :( :( 


mak aih ...~ kecewe woooot ! ... dengan lajunye kak ainul pon u-turn , dan meneruskan perjalanan ke sungai congkak . puuuuuuuuuuuuuuuh ~~ ai kemaen eksaited sebab ni lah pestime ai nk p mandi sungai congkak . hooooooyeah !


- nilah sungai congkak . shantek kan?-

suuuumpah ai ghase jauh gile nak sampai sini . balik melake pon tak sejauh nih kut ;p 
nak tengok gamba lagi tak ? har har har ... scroll down lagi le kengkawan :)

- GAYAT dak lula nih ! -
-
-
-
-
- ni le ateh n kak ainul . tenx cos brought me here :) -
-
-
-
-
- nak terjun sungai lagi ;p -
-
-
-
-
- saya puteri sungai congkak *vongoknye lula!* -
-
-
-
-
- ni lah tempat ai bersiram bersame2 puteri laen *puteri nunul n puteri atteh* -
kah kah kah ... cukup2 lah mengarut lula oi !

sedang kami bersiram3 dengan gumbirenye , tetibe muncul anjing hitam tau . hanjing tol lah ! tekejut beruk kaw nyaah ... maunye ai melompat naek . tekedek2 lari ke kete . haddoi ... spoilt jek tau . kitorang pon bergegas balik keyel . huuuu ... ai nak datang lagi . nak mandi lagi . nak jadik puteri sungai lagiiiiii ! lepas nih nak p sungai gabai lak lah . tak pon bukit belacan . kengkawan ..... jom p lagi !




Sunday, June 5, 2011

ape nak buat ? nak buat ape ?

hyeeeeeeeeeeeeeeee !

He will come back soon ^_____^ ... welkem back dear . ish ish ish macam masih awal jek nak wish skang kan?   eksaited ^^ *behave urself lula.malu mak tengok* har har har :D . Soooo , got a few things to do . aahhhaaaks! a few or a lot ?? lelame ai yang pitam ... :P

1) dpt servis pree dari beyondbeauty .. haaaaaaape lagi ? serbu !!!!
.
.
.
2) rambut da macam benang kering . name je rambut lurus tapi tak rate pon . berketak !! ... maka , harus bertandang ke salon :)
.
.
.
3) baking n cooooooking for him .
.
.
.
4) love celebration ^^ .... nih lagi le pening =.=' . nk diskas skang tapi dye kt tengah laut .
.
.
.
5) ........................ dan lagiiiiiiiii
.
.
.
6)............................................. dan lagiiiiiiiiiiiii

dan seterusnye .... banyak nye preparation mengalahkan majlis kawin ! 8bulan berjauhan , 2 bulan berdekatan .. sooo , perlu manfaatkan masa BERDEKATAN sebaek baeknye^^ . 




body mechanic !

perform body mechanic helps to prevent u from strain , sprain , backpain . watch ya nurses !!

Saturday, June 4, 2011

:renjis renjis haidar & hafiz:

hye uols :)

renjis renjis dipilis , ditepungilah tawar >> selamat pengantin baru h aidar n hafiz . haidar , u adalah insan pertama yang naek pelamin dalam batch kite . scorpion batch sbpiS . soooo , macam bese , afta fetch cik pepel n cik vertigo at KLsentral , ai drive ke persiaran kayangan ... da le sesat lajak nth ke mane mane . end up jumpe cik mash , cik nad , cik cha , cik kadiey n cik zara kt tepi jalan . 

wuuuuuuuuuuu , *pheeeeeeeew* memang ai tak pernah p sini .... ghase jauh gile ! tapi akhirnye sampai gak kt dewan ... errrrr ... dewan majlis haidar . heheheheeeeee .. 

presenting : haidar n hafiz

sampai jek kat situ , bertemulah dengan kengkawan laen .. ghamai lak tu ... da macam mini gathering la weyh!! nak sebut name ghamai sgt ... mcm rombongan cik kiah ! :P dengan havoc nye lagi .. memang tak terkawal dah :D *bebudak nih sedar tak yg kite kt majlis kawin??* 

ols smiiiiiile !

kami . pengantin . pelamin

kadiey , ana , lula , nad *kami tak kawin lagi*

over jek tau datin nih ! wahahhahahaaa ..
-
-
-

TO haidar ... kami doakan jodoh kalian berkekalan sehingga akhir hayat ... kami menanti new born from u .. so we can be call as "auntie n uncle" :D semoga aura perkahwinan u nih melekat kat ai jugak *aiyaaaak,mcm gatai benar dah ai nih* hahhahahah .... and credit to munshi (ezzati) cos ol da pics r sooooo nice . loooks gojes lah beb !

hooookeyh , who's gonna be the next ????





Friday, June 3, 2011

apam polkadodot

ape itu apam polkadot ?
apam yg ade bintik2 , kaler2 ... kalerful uuuuuuuuuuuuuuu !
pestime buat nih . alhamdulillah ... menjadik .
*yes!da layak berumahtangge*
perahsan =.='
-
-
-
actually ai blaja ngn gank CHSP named miss lydiawani . tenx sharing wit us :)

before bake :-

ready to eat :-

resepi :

bahan-bahan
1 cawan gula -dikisar
2 1/4 cawan tepung gandum
3 sudu baking powder
3/4 cawan fresh milk
1 sudu kecil ovallete
3 biji telur dari peti sejuk
esen vanilla
pewarna
filling ikut cita rasa

cara-cara
1. mix telur sampai kembang.masukkan gula, ovallete, susu, esen vanila dan mix . 
2. tambah tepung.sebelum itu tepung dengan baking powder kena ayak dulu..
3. asingkan adunan. then warnakan ikut sesuke hati anda .
4. masukkan adunan dlm bekas sampai separuh. masuk filling. then masuk lagi sikit adunan...then baru buat dot2.
5.pastikan periuk kukus dah dipanaskan...then, kukus apam dalam 15mins camtu...time kukus jangan bukak2..

dictionary
filling = ley carik kat bakeri or shop2 yg provide baking things .
 dot2 = ley dibuat menggunakan syringe bersih 
-
-
-
mama n ayah said : okie , sedap ..
he said : even b tak dpt ghase , mesti sedap kan ? baguus , blaja banyak lagi . senang da kawin nanti *alamak,blushing.apesal tetibe ckp ashamni>.<*


see ol later :)