Monday, May 30, 2011

our LOVE day^^

heloholahaaalluuuu (",)
" day-to-day i am counting days "
alif bertemu azwa 
-
-
-
30 may 2003
dia : awak , nih surat utk awak . 
ai : ooh .. ermm terimakasih *blushing* 
kandungan surat cinta dirahsiakan . *kami malu!*
bermula tarikh tersebut , kami bercinta . belajar mengenali si dia . yang baik , yang buruk ... ah kaaaw .. sumenye kene amek tahu . percintaan di bangku sekolah ketika berusia 15tahun . u ols gitau parents tak ? cecakap cecakap :p (ai tak gitau . takot mama marah =.=') . seingat ai , ai gitau mama tym umo 17tahun . tu pon tetakot . kihkihkih .
(sebenarnye malu , takot dilabel gatai!! >.<)
30 may 2011
dia : syg , b onboard . harap2 dpt contact u till our love day .
ai : oOhkeyh b .. ai paham . harap dpt dgr sore u wish our day *nada bergetar.da dpt agak takpat ctc*
-
-
-
on this day , ai celebrate sensorang . kesian kan ? sedih je bunyik :( . *nanges sikit . wuuuuuuu ...*
sedih lorh . i am crying deep down . hukhukhuk , tapi takkan sepanjang mase ai nk nanges .. dia kan tengah keje dan teknologi turut membataskan hubungan kite buat mase nih . ai sangat paham situasi kite sekarang .   so , ai kene bersabar ^^
"selagi aku mampu menjagamu , melimpahkan kasih sayang , mengungkapkan kata cinta ... akan ku cuba bahagiakanmu . aku dan engkau saling melengkapi"

                                                                                 

                                                         I do LOVE YOU everlasting !!!!!














Friday, May 20, 2011

: thumbsUP nurkaSih :

assalamualaikum =)

nur kasih the muvee : only at CINEMA !


even astro pon takde tau . so , lari ke panggung sekarang .... sokonglah filem mesia :) memang best . superb . jalan cerite yg menarik . complete taste lah senang cite . suspen , stunt , sedih , lawak , gembire dan unexpected . credit to remy ishak_adam , tiz zaqiah_nur amina , fizz fairuz_aidil and dua orang si cilik :- mariam n ilyas . tentime tu lak ai sempat berangan .. berangan ape tau ?
nak future kids macam mariam n ilyas ^_<


-
-
-
every scene memang beri effect yang mantap . bravo khabir !
this muvee : hubungan yang tercipta penuh ujian dan dugaan ... dan apabila kite sedang diuji , itulah peluang untuk kite dekatkan diri kepada yang maha ESA ... motif cerita yang sangat lah kuat .
 -
 -
 -
ai hangout with mash , ain , shera n aisha . kitorang decided nak tonton nur kasih berbanding pirates of karibeans .. ngeh ngeh ngeh :P ... 
sangat eksaited ! herk
sangat teruje ! hark
sangat suke ! hurk
da le tym tu gsc jj aeon melake yg besau tu baru bukak *opening/launch session* , maka lagak kami bagaikan penonton yang bertuah laaaaah sangat . merasmikan tempat baru lah katakan ... weeekkk !

tengok tu , dapat snap wit pak panda . ai lambat datang =.='
-
-
-
cahaya cahaya nur kasih >.<
-
-
-
nampak tak bekground tu katne ? SURAU ! . hoi , kat sini pon nk posing ke ?? ai tahulah baru lepas tengok nur kasih . cahaya iman terserlah , tapi tak nyempat bebenor lah kome berdua nih nak begaye yeeew ...
-
-
-
hye ! i m nur amina hana tajima . wahahahahhaaaaa . salah lee ... 
i am lula eyzatul n behind me is shera the dom :D
-
-
-
we spent times together . watching muvee , karaoke n sekfaaaan :)
ooops ! sebelum out from my entry . this i serve u songs in nur kasih the muvee :

~tanpamu by sabhi saddi n helena~
-
-
~bertemu cinta by mila~
-
-
~nur kasih by tizz n yassin~

hoookeyh uols , tamat sudaaah 



Wednesday, May 18, 2011

it is e day ? MIGHT be ...

hye . salam ^^
very derr frequent pulerk ai meng"update" entry belog . 
kerane ape ? kerane cuti panjang dan masa yang terlampau terluang .
masa tak cemburukan ai langsong sekarang nih :P
-
-
-
actually 9 may 2011 adalah hari ke 2900 ai menjalin hubungan perCINTAan dengan si dia .
siape si dia ? ... alah ... my incik popeye :)
-
-
day 3333 : this idea came out from miss inn^^
incik popeye seems like agreed with her idea . aahhhhaaaks !
korang komplot eh ? hihihiiiii .
eh tak ... kawtim kan ?  love u guys .
-
-
3333 days = 1years , 2month , 1week , 1day .
goootchaaaa !! 
17072012 
kemungkinan >.<
-

full name prohibited to expose . tenx .
-
-
daaaan .......
haaaaaaaaaaaaiip ~ sebelum uols membuat ape2 spekulasi terpimpim . sebelum orang d luar membuat tanggapan salah dan berkata yang mengarut carut .. 
(bukan pe , ai pernah kene sound ngn incik popeye kerana org lain salah tanggapan dgn statement ai . It  wont be happen again . watch out !)
biar ai jelaskan disini , bahawasanya dan sesungguhnya , ini semua ramalan @ impian atau lebih tepat lagi , berangan =.=' u know wut ? 
walau kami planning macam mane sekalipon ... 
the first step in our mission is : ... 
. RESTU n PERMISSION .
SO , in wutever things , ai masih perlu tunggu incik popeye diskas with his familia . aftawords , baru lah diskas with my famili . see ........ kami folo adat kan ?
kan baguih gitu .... thumbsUP !
-
-
"tetapi ... andaikata day 3333 ini menjadi kenyataan , ai menjadi insan yang saaangaaat gembira hihiphoorayh ! gembira yang tak terucap :D "
-
-
insyaallah
insyaallah
insyaallah
terima kasih sayang

~ ya allah , panjangkanlah jodoh kami , kekalkan cinta dan kasih sayang kami berdua selamenya ~





Tuesday, May 17, 2011

pheeeew . pelislah V___=

ape faedah buat ai sakit hati ?
u dapat dose menyakiti hati ai adelah .
ai tego u tapi tak endah . bongkak lagi adelah .
-
-
-
kalaulah masa boleh berputar kembali ..... ai ......
huuuuuurmmmm .. *nothing to share*
-
-
what ai really wish :
ai nk berada setia disamping insan yg mencintai dan yang takkan membenarkan walau setitis air mate ai gugur dari kelopak mate ini .
susah senang si dia bersame ai selamenye .
yang melindungi ai !
-
-
-
ya allah , kadangkale begitu berat dugaan hati ini .

Friday, May 13, 2011

: happy nurses day ' 11 :

hye hey uols out there !

mengikut sejarah kami para jururawat , 12 may adalah tarikh "hari jururawat sedunia" . kami menyambut dgn penuh gembire . da macam hari raye pose pon ade . jumpe sorang misi , wish HND . jumpe sorang misi , wish HND . jenuh mulut meng"wish" . hahahahaaaa .


-
-
-
kerjaya sebagai seorang cik misi . 
sebenarnye mencabar dan tercabar ! buzz
seronok dan sedih ! buzz
tapi takde 1 keje kt dunia ni pon yg tiade halangan . maka , terimalah pekerjaan yg mulia ini dgn redha .
-
-
my mom mesej : along , selamat hari jururawat . moge allah berkati pekerjaan mu wahai anak . senyum2 selalu . senyuman tu 1 rahmat .
si dia mesej n said : hepi nurses day syg .... awaklah nurse seumur hidup saye .
my frens :  HND !
-
-
-
- warga ward 4g yg aktif berparti makan makan - 

haa .. kaw .. tgklah bdn masing2 . kebabom terbombom . mane taknye sume kuat makan .
haaaa . inilah kami ..... cun , kiut , manis , comey2 sume kan ???
angguk pale cepat ! hihihiiiii 


-
-
mari potong kek ! nyanyi sikit ...
hepi besday to us ... lalalalallalal ~

-
-
yg melentok lentok kt sis rai tu adalah sis bumble .
pics2 nih pakai canon dslr dye lah . best lak ai godam camera dye nih . hihihiiii


-
-
with our chest physician n adon :)


-
-
kami lah yg termude disini ... ai , anim , ateh ... ade sorg lagik lah . kina . takde dlm gamba sbb dye bz dgn pesakit . hihihiiiii .


-
-
cake (from iris) n our adiah .

-
-
dan akhirnyee , inilah yang terjadik kepada para misi kalau da terlebih makan . pening .
entah dgr ke tak ketua pagi passing report tu . vhuakahkahkahakahhhh !


terima kasih yg tak terhingga bagi mereka yg menghargai kami .
-
-
dan untuk colleagues 4g ... ini semua kenangan kite bersama . andai one day nanti ai pergi dari hospital ni .. ai takkan pernah meluputkan kenangan kite bersama .

sekian .... 



Saturday, May 7, 2011

neprology conference

hye uols !

macam da lame je tak meng"update" belog ai ...
a bit bz .. erghhh .. bz la sangat ! 
-
-
ai wanna say tenx to whom selected me for representative my ward in nephro conference . ghase beruntong lah kut :) .... mane taknye ... dpt cpd point , dpt certificates , dpt ilmu free2 ..
yang buat lagi ai ghase beruntung ai di"register" under "novartis sponsorship" .
terima kasih kepada pihak berkenaan .
-
-
27th Annual Congress of Malaysian Society of Nephrology
held on 6th - 8th may 2011
"strenghtening the foundation for the future"
-
-
-
ramai gile doctor n paramedic join conference nih . byk gile ilmu , input , info berkaitan renal yg ai dpt . speakers pon datang dari pelbagai negare . 
ade profesor dari harvard , massachuset , taiwan dan banyak lagi lah ...
waaaa terbukak mate ai tym tu .

hoookeyh , sebelum masok ape2 event perlu ade passtag !
niii dye passtag ai .


 lula : blajar selagi mampu . sedikit2 lame jadi bukit . bile da jadi bukit jgn lupe diri !

bye uols !