Saturday, September 3, 2011

: Lebaran 2011 > ragamRaya : diRaya pertama :

hye ols salam syawal=)
late updated tapi ai nak update jugak. takpe je kan??  heeee

kali nih agak berbeze sebab kami beraye pertama di melaka. selalaunye di johor bersame same kasen kasen yg best best. rindulah! dan pulak tu kami beraye bertiga je. just mama, ayah n ai. adik ai keje. huh, kapal tak belayar pon kene standby. hapolah =.=" whatever pon.. doesnt matter, raye harus diteruskan. ceeeeewwwaahhh! hahhahah....

rumah dah berseri seri. mane taknye, sempene raye, langsir 1 rumah ai basuh #sumbat dalam mesen sudey... hahahahah... semua perabot dlm rumah nih mostly made from kayu. so.. hape lagi polish lah! gile lenguh oiiiii! Biskut raye dah tersusun dalam balang. semuanye beli. hahahhahah. mama masak lauk pauk raye.. ade rendang paru warisan maktok, kari ayam pencen, sambal goreng johor, sambal kacang dan ketupat yang dianyam. ai buat pe? mop, vacuum umah lah. fenat oiii! task completed n may home-suwwit-home santekk!

selamat hari raya hari untuk kita bersuka ria. ulallalalallalallal~~

sesi bermaafan dan sesi ai yg dapat duet raye!

ai mmg suke camera. lantak lah >.<

tengahari raye pertama ai dah bertandang rumah incik boipren. alhamdulillah... tahun nih dapat lagi ai beraye dengan dye. bukan salu dapat beraye dgn incik popeye ai nih. heeeee.... incik boipren ai jadik tetamu first^^ yang beraye di rumah ai. malam raye dye datang. bawak lemang lagik tu. hihiiiiiiiiiiiiiii. hoookeyh guys. ni lah untungnye rumah kami berdekatan. tak payah gadoh gadoh nak balik kampong. dekat jek. 10minit dah sampai=D anak buah dye ramai.. bestnye. tingat kasen kasen ai yang ramai =) famili dye pon baek. dah lame kenal tapi ai tetap pemalu^^. 

kebaye ai nih dye yang hadiahkan. beli time sailing indonesia=) 

petang tu.... kami bertiga bergerak ke port klang. nak melawat sape? melawat adik ai lah. yang kene standby duty kt kapal. huhuuuuuuhuuuu...

nih kat kapal, tempat adik keje.

wahahahaha. ai gayat lah naik kapal. ape tinggi sangat nih??

kitorang masuk cabin adik. kecitnye bilik adik.. mengucaapppppppp panjang tgk bilik dye. memang bujang pior. bersepah! tak reti mengemas langsung. ceh. dah borak blablabla panjang, maka kami balik kg ayah kt tanjong malim perak...

perjalanan diteruskan lagi=) raya lagiiiiiii.




No comments: